Algemeen apotheek – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Nieuwpoort – Nieuwpoort
Header afbeelding
Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Nieuwpoort
Vlietzicht 4 2965CG
Nieuwpoort

Algemeen apotheek

De Apotheekhoudende huisarts: vertrouwd, nabij en praktisch!

Openingstijden apotheek

De apotheek is elke werkdag geopend van 08:00 tot 17:30 uur, behalve van 10:45 tot 13:30 uur. Gedurende de openingstijden staan de medewerkers voor u klaar voor al uw vragen en voor het afhalen van medicijnen.

 

Medicijnen herhalen

Onze apotheek biedt meerdere mogelijkheden om uw medicijnen te herhalen. Onder ‘Medicijnen herhalen‘ leest u hier meer over.

 

Apotheek nodig in avond, nacht of weekend?

’s Avonds, ’s nachts en in het weekend kunt u voor dringende apotheekzaken contact opnemen met de Huisartsenpost Gorinchem. Het telefoonnummer is 0183 – 64 64 10. De dienstapotheek bevindt zich naast de huisartsenpost.

 

Vanwege de privacy van patiënten mogen wij medicijnen niet meegeven aan iemand anders dan de persoon voor wie de medicijnen bestemd zijn. Wij bieden de mogelijkheid om uw medicijnen door iemand anders op te laten halen. Deze persoon dient ouder dan 18 jaar te zijn, moet zich kunnen legitimeren en dient dit machtigingsformulier ingevuld en ondertekend bij zich te hebben. Wanneer wij kunnen verifiëren dat een ander op uw verzoek uw medicatie meeneemt, zullen wij de medicatie verstrekken.[Machtigingsformulier (pdf)]

 

Voor alle zorgkosten die vanuit de zorgverzekering worden vergoedt, geldt een eigen risico van €385,- per jaar plus eventueel het vrijwillig eigen risico. Het bezoek aan de huisarts, doktersassistente of praktijkondersteuner zijn hiervan uitgezonderd. Dit kost u dus geen geld. Aanvullend onderzoek zoals bloedonderzoek, een röntgenfoto of een verwijzing naar het ziekenhuis gaat wel ten laste van uw eigen risico. Ook de kosten voor medicijnen gaan ten laste van uw eigen risico. U krijgt dan een rekening van uw zorgverzekeraar. Uw huisarts en de apotheekassistente kan u meer informatie geven over de eventuele kosten van aanvullend onderzoek of medicijnen. Ook kunt u zelf kijken op de website medicijnkosten.nl voor betrouwbare informatie over de kosten van uw medicijnen. Bij deze kosten moet u de afleverkosten/ het uitgiftetarief van de apotheek nog bij optellen.

Veel extra informatie over de vergoeding van medicijnen, het preferentiebeleid van de zorgverzekeraar en de kosten van de apotheekzorg vindt u op de website Apotheek.nl onder het kopje ‘Kosten en vergoeding‘.